You’re his song

30 day challenge – day 7

Дали характеристиките на зодията ми съответстват с характера ми?
О, абсолютно.
Дори не съм най-върлия фен на астрологията, но под влиянието най-вече на леко смахнатата ми леля (защо уточнявам, всички в семейството ми, включително и аз, са луди – бел. а. ;д) още като малка придобих някакво знание за тези псевдо орисии, които по някакъв изумителен и непонятен начин влияят на живота ни.
За непосветените (:Д) астрологията е нещо, което виждаш само когато вярваш в него – но така е с повечето неща за вярване. Тя всъщност е доста повече до наблюдаване, преценяване, забелязване, напасване. Когато вече поназнайваш нещо за зодиите и техните проявления, непременно започваш да ги виждаш у отделните хора. Да, има т.нар. издънки, гнили плодове от всяка зодия, но дори те, в различието си, отговарят на описанието. Или пък при тях по-голяма роля играят асцендентът/луната.
(Мда бе, не съм върл фен на астрологията.)
Anyway, трябваше да говоря за себе си (сефте). Зодията ми, която ми личи до болка, е телец.
1) Темерути. Абсолютни. Най-големите. Да.
2) Естети. Обичат уюта, комфорта, да им е красиво. Да.
3) (Сравнително) прагматични, отговорни, мисълта е (предимно) логична, много повече земни, отколкото наивни. Не живеят с илюзии, обичат реални неща, които могат да видят, пипнат, усетят. Да.
4) Щедри! И не само материално! Понякога прекалено се раздаваме, правим компромиси с неща, с които не бива и сме доста отдадени на хората, които чувстваме близки. Просто така ни идва отвътре, дори не го усещаме като усилие.
5) Мълчаливо-разговорливи. Телецът е странен в това отношение (то пък само в това ли) – както уточних в точка първа, сме темерути in general. Това значи, че понякога ни се мълчи, ама така ни се мълчи, че направо ни тежи, и не сме в състояние да преглътнем това си желание, както преглъщаме редица други неща. Мен например започва адски да ме мързи да говоря в тези моменти. Ставам некомуникативна и това е. Изключвам. НО. Когато сме в настроение, когато сме предразположени, ставаме непоносими досадници. Можем да приказваме до безкрай. Мда.
6) Твърдоглави, инатливи, абсолютни ГОВЕДА на моменти. Когато се заинатим за нещо, няма пускане, не, телецът не пада по гръб, не се извинява и не признава победа. Тъпо, но факт. Случвало ми се е да продължавам да споря, въпреки че съм осъзнала, че не съм права… само защото… ами, просто вече няма как да се откажа. Или пък да се правя на сърдита, въпреки че не съм, понеже… нали. Отврат.
7) Повече изпълнители, отколкото оригинални творци – абсолютно да. Това за първи път чета, че е типично за нашата зодия, но съм си го мислила доста пъти за себе си. :Д После ми обяснявайте, че зодиите не вАжат. Със сигурност съм установила, че не съм особено креативна, но добре се справям с прилагането на чужди влияния/идеи – без да плагиатствам, просто рефлектирам. И добавям от себе си в последствие, но наистина ме бива да развивам, а не да създавам.
8) Способността им да помнят факти и събития е много голяма. Абсолютно, да. Само че граничи със злопаметност. :Д

Та, в заключение, зодията ми болезнено отговаря на характера ми. Или vice versa.

п.с.: записвам си едно щастие.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s