I never said I was deep

Досега гледах профила на една много талантлива жена, която снима приказно. И за пореден път си давам сметка колко важна е за мен красотата. Не е от зодията, макар че що па не. Обичам да гледам красиви неща, с възхита гледам някои снимки (съжалявам, звучи профанно и вулгарно сигурно, но фотографията ми въздейства повече от рисунката), някои гледки, някои хора. Просто защото са много красиви. Като оня диалог. Щеше ли да ме харесаш, ако бях грозна. Не знам. Как не знаеш, това е грубо. Не, просто не е лицемерно.

Та и аз така. Обичам красивите неща, не мога да лицемернича по този въпрос. Пък и за какво? И то точно тук. И като казах лицемерно, тази седмица съм на един уъркшоп (отвратителна дума, но и ателие ме дразни) по превод. Срещите са в Зуум и виждам хората само на видео, та впечатленията ми не са много обективни, даже сега сигурно ще прозвуча малко злобно. Но има един човек, който ми изглежда адски лицемерен – с поведение, с маниер, с тон. Много неприятно ми звучи, когато някой говори неестествено, все едно слушам дженерик актьорска игра по Нетфликс. Ма моля ти се, сигурна съм, че не говориш така в живота извън Зуум. И представете си как го казвам това, който ме е чувал на живо, знае какво имам предвид; искам да кажа, че щом дори аз и хипервисокомерният ми глас сме в несъгласие с този маниер, значи работата е сериозна.

Онлайн лицемерието е много опасно, защото човек не се усеща, не че не курирам и аз някакъв образ, но в последно време се опитвам и във фейсбук да съм като в живота – слушаща потискаща (така ли???) музика, като цяло темерут, от време на време забавна. Нямам доверие на хора, които никога не си постват нищо смешно. Опитвам се да не се изказвам по всякакви въпроси, а през февруари дори си бях поставила предизвикателство да не влизам в онлайн дискусии. Вече не помня изпълних ли го. Вероятно не.

Написах всичко това просто защото, без някаква особена поанта, не че някога съм имала такава. Пишеше ми се нещо спонтанно и честно. От сърцето, един вид.

Няма да навлизам във въпроса как си, защото не знам какъв е отговорът. Наистина не знам. Не знам дали скоро не съм знаела така.

Искам да не ми пука. Харесала съм си едни рокли. И в крайна сметка що да не ги поръчам тия рокли?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s